Een greep uit de vele getuigenissen

“De GEA coaching opleiding raakt in alle opzichten de kern van wie ik ben. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn functioneren. Ik ben er niet alleen als mens enorm door gegroeid, maar vooral als coach en trainer heb ik deze opleiding als zeer verrijkend ervaren. Ze heeft me een grondige en stevige basis gegeven om mijn begeleidingswerk te verdiepen. “
Martine Verheye, coach en trainer bij VDAB

“Wat je leert in de Psychodynamica opleiding kan je onmiddellijk ervaren tijdens de les dankzij de oefeningen. Bijgevolg ga je na elke les naar huis met het gevoel dat er weer iets is opgehelderd. En dat blijft dagelijks doorwerken. Ik blijf veranderen in de positieve zin. Het verruimt mijn visie op het leven.” Greet Mayaert (zaakvoerder The Kensho Company

“De GEA opleiding, die ik als heel bezield ervaren heb, is ongetwijfeld een van de beste investeringen die ik gedaan heb. Ik kan ze integraal aanwenden in mijn werksituatie. Warm aan te bevelen!”
Iris Mervillie, Consultant

"Joost Vanhove's PAVA-bewustzijnsmodel overstijgt de gangbare coaching technieken. Hij heeft de talrijke disciplines (o.a. NLP, sjamanisme en verschillende vormen van energiewerk) waarin hij is opgeleid duidelijk tot een synchroon geheel geïntegreerd in zijn bezieling naar mensen toe."
Jan Everaet, preventieadviseur VDAB

"Centrum GEA, waar ik de Psychodynamica opleiding volgde, voelt als thuiskomen. In een aangenaam kader word je liefdevol, attentvol begeleid in de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Alles gaat als vanzelf, spontaan. De materie wordt goed opgebouwd en overzichtelijk gebracht. In een mooie balans wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Ik voel me krachtiger, sterker, meer in mijn kern staan. Het is gewoon geweldig te merken dat je zo'n vooruitgang boekt in je persoonlijke groei. Echt een aanrader voor eenieder die op zoek is naar zichzelf, naar harmonie en vrede in zichzelf."
Loes Van Eynde

“Ik heb de opleiding in Centrum GEA als zeer verrijkend ervaren, zowel voor mijn persoonlijke ontwikkeling, als in mijn rol als coach. In deze cursus werden mij tools en technieken aangeleerd die mij als mens krachtiger gemaakt hebben en die mij sterk in mijn schoenen doen staan als coach.”
Marjan Braspenning, B-retreated

"De PAVA-Geluksmeter van Centrum GEA is een super interessant model: eenvoudig en toegankelijk."
Inge Sourbron, leiderschap en life-coach

“Psychodynamica is voor mij een allesomvattende cursus. Het eerste jaar is uitstekend als persoonlijke vorming en ontwikkeling van innerlijke waarneming. Het 2de en 3de jaar zijn een verdere uitdieping van het eerste jaar en is vooral gericht naar het therapeutisch werken met anderen. Het brengt een totale omwenteling teweeg in je leven. Blokkades lossen op en je komt dichter bij je ware aard, wat zo bevrijdend aanvoelt. Op therapeutisch vlak merk ik dat ik veel efficiënter kan werken door diepere lagen aan te spreken. Ik zou deze opleiding aan iedereen aanraden, ook al doe je niet de volledige 3 jaar.”
Conny Jansen, psychiatrisch verpleegkundige

“De training die ik in Centrum GEA volgde was voor mij een zeer mooie, waardevolle aanvulling op mijn werk als shiatsu therapeute en paardencoach. Het grote verschil met andere coaching opleidingen én de absolute meerwaarde van deze training is de grote aandacht die besteed wordt aan zelfinzicht en bewustwording. Een absolute aanrader voor iedereen die wil leren coachen met diepgang en niet louter vanuit techniek.”
Nele, shiatsu therapeute, paardentrainer en paardencoach, VZW Anima Luce

“Onder begeleiding van een ervaren trainer heb ik leren werken met een aantal heel waardevolle tools, zoals de sleutel van creatie, de logische niveaus en de future pace. En vooral het PAVA-bewustzijnsmodel is een heel stevige krachtbron in mijn leven geworden. Een sterk punt in de opleiding vond ik dat je eerst leert je aandacht voelbaar te verankeren bij jezelf om van daaruit in verbinding te gaan met anderen. Mijn verwachting is dat ik binnen het intern re-integratietraject van de FOD Justitie collega’s professioneel kan verderhelpen.”
Marijke Konings, ambtenaar FOD Justitie R.O.

"De Psychodynamica opleiding is zeer verrijkend en verruimend geweest, zeker ook op professioneel vlak. In mijn intense contacten op school met lectoren, studenten, externen, … is mijn zelfvertrouwen gegroeid. ik kan mij beter afschermen en bij mezelf blijven. Ik voel me krachtiger in mijn manier van zijn en doen. Ik heb ook geleerd om situaties meer lost te laten en in het moment aanwezig te zijn. In het algemeen voel ik me beter ‘in mijn vel’ zitten."
Frieda Scheirs, zorgcoördinator

“De wijze waarop Joost de opleiding brengt en heel ruim een thema kan uitdiepen is uniek. Vooral in de observaties en de persoonlijke feedback merk je Joost zijn oog voor detail. De zorg voor het proces van inleving in volle aanwezigheid en het volledig afstemmen op de cliënt gebeurt heel grondig. Ik ben dankbaar voor deze mooie reis die begeleid werd door een ervaren gids.”
Pascal Droogers, Trainer/Coach/Consultant bij PDCA

“Ik vond het heel boeiend om te ervaren hoe ook de stevige boost in mijn individueel proces van zelfontplooiing geïntegreerd is in de opleiding, met de oefeningen als hulpmiddel.”
Wim Coppieters, Loopbaancoach bij Alexander Calde

"De cursus Psychodynamica helpt me om sneller signalen op te vangen bij studenten met (leer-) moeilijkheden. Dankzij het centerend effect van de opleiding, kon ik ook beter het evenwicht bewaren tussen wat ik zou willen doen en mijn draagkracht. Dit kwam de werksfeer voor mezelf en mijn collega’s ten goede."
Leen, praktijkassistent UGent faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

“De jaaropleiding was voor mij een schot in de roos. Deze prachtige, intense reis heeft mij zowel een grote sprong in mijn eigen ontwikkeling gebracht alsook onmisbare informatie en vaardigheden als coach. Deze opleiding biedt een schatkist aan effectieve, bewustzijnsverruimende processen waar de jarenlange en diverse ervaring van Joost uit straalt. Ik ben bijzonder dankbaar voor de waardevolle bagage die ik in deze opleiding heb meegekregen.”
Els Dejonge, holistisch coach

“Ik zocht al geruime tijd naar een degelijke holistische coachopleiding omdat ik naast mijn ervaring als loopbaanbegeleider een andere weg wou inslaan en meer verdieping zocht . Bij centrum GEA heb ik deze gevonden! Ik had direct een gevoel van ‘thuiskomen’. Ik kwam terecht in een fijne groep en had een uitstekende leraar. Joost doet er echt alles aan om de kwaliteit hoog te houden en de verbinding tussen de groep te bewaren en te versterken. Het niet oordelend karakter, gewoon jezelf kunnen zijn en de liefde die je voelt zijn voor mij zeer belangrijke elementen. De combinatie van een eindeloze inzet en passie van Joost, zijn humor en het voortdurend streven naar kwaliteit, zorgen ervoor dat deze opleiding een echte aanrader is. Ik heb zeer veel geleerd! Dank je wel!!”
Caroline Golkonda, loopbaanbegeleider en coach bij HSP-COACH

"Het Psychodynamica basisgroeijaar intuïtieve ontwikkeling is heel verrijkend en verruimend geweest, zeker ook op professioneel vlak. Ik werk op een school en heb veel contact met lectoren, studenten, externen, … Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik kan mij beter afschermen en bij mezelf blijven. Ik voel me krachtiger in mijn manier van zijn en doen. Ik heb ook geleerd om situaties meer los te laten en in het moment aanwezig te zijn. In het algemeen voel ik me beter ‘in mijn vel’ zitten."
Frieda Scheirs, zorgcoördinator

"Ik wilde de Coaching opleiding bij Centrum GEA in eerste instantie volgen om zelfzekerder te worden en om ten volle in mijn kracht te staan. Dit om nog meer te kunnen evolueren in mijn beroepsactiviteiten. Daarnaast wilde ik ooit een nieuwe richting inslaan, en mijn verzamelde kennis delen met de mensen om me heen. Door deze opleiding is deze ‘ooit’ heel dicht gekomen.
Na dit jaartraject voel ik me klaar om NU de ervaring te delen en anderen te inspireren om ook zelf dit sterke gevoel van vrijheid, kracht, vrede, vrijheid en geluk bij zichzelf te kunnen ontdekken."

Els Desintebin, zaakvoerder Desinto BVBA

“De opleiding heeft een erg grote verandering in mijn leven teweeggebracht. Ik voel me evenwichtiger en sta sterker in mijn schoenen. De cursus is effectief holistisch; zoveel meer dan de droge materie voorgekauwd krijgen en instuderen. Je leert gaandeweg jezelf beter kennen en je groeit enorm gedurende dat jaar.
Het gronden, contact maken met je lichaam, het gecenterd zijn en het perifeer bewustzijn leerden me mijn grenzen beter te bewaken. Dit is eigenlijk een must voor iedereen!
Je leert bij Centrum GEA mensen te begeleiden, te coachen, vanuit een erg open houding, zonder oordeel en met grote betrokkenheid. En dit steeds met behoud van je eigen grenzen.
Joost Vanhove is een heel bekwame docent, hij praat en handelt met veel kennis van zaken over erg uiteenlopende domeinen. Je voelt je ondersteund terwijl je doorheen de opleiding jouw unieke weg als coach zoekt én vindt.
Ik zou de cursus aanraden aan iedereen die graag een bewustzijnsverruimend proces wil doormaken. Aan iedereen die ervoor open staat te groeien en een nog ‘betere’ versie van zichzelf te worden.”

Aurélie Huygens, Juriste, coach en bemiddelaar

“De cursus heeft me diep geraakt. Er wordt nooit afgebroken, er wordt altijd vertrouwen gegeven om het eigen evolutieproces te kunnen ont-dekken. Naast de vele boeiende coachingsprocessen, zoals het PAVA-model en Zelf-Integratie, zijn me het werken met de 3 grote taboes (dood, seks en geld) erg bijgebleven.
In deze opleiding heb ik geleerd om te helpen zonder te helpen. Door gewoon te zijn en toe te laten, te observeren en weer toe te laten en om van daaruit te reageren. De training heeft me ongelofelijk verrijkt om een brede scala aan mogelijkheden paraat te hebben om bij anderen helderheid te brengen, met respect voor mezelf en voor de ander.’
Een warm aan te bevelen opleiding!”

Daniella Van Gelder, personal style consulente, energetisch consulent in healingtechnieken

“Dit is een opleiding die voor mij veel dieper reikt dan wat de naam doet vermoeden. In de loop van de opleiding wordt continu een klare spiegel voor zelfreflectie voorgehouden. Daardoor maak je grote sprongen in bewustwording, met blijvende positieve veranderingen in je dagelijkse leven als gevolg. In deze opleiding zit de balans tussen theorie en praktijk heel goed. De veelheid aan bewustzijnsverruimende interventies en processen, die je aanleert is een groot pluspunt. Bijvoorbeeld de methode van Zelf-Integratie, een techniek waarin een waaier aan verschillende invalshoeken samengebundeld zijn tot één zeer krachtige oefening, die je effectief helpt om in het reine te komen met je verleden.”
Isabelle Lemahieu, zaakvoerder immobiliënvennootschap

"Het PAVA-bewustzijnsmodel is visueel gemakkelijk te gebruiken en af te lezen. De methode is breed toepasbaar, zowel in het algemeen voor je gehele ontwikkeling als mens, als in specifieke situaties. Het is een praktisch model dat tegelijkertijd heel holistisch en aards is."
Heleen Van Leerzem, coach bij Hekate, Rotterdam

“Deze cursus is volledig wat ik ervan verwacht had...en meer. Door de uitgebreide en diverse inhoud heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en is mijn persoonlijke ontwikkeling versneld.”
De Mesmaeker, bedrijfsleider

“Deze opleiding voelt als thuiskomen. Het is een synthese van wat ik weet uit mijn opleiding als arts. Het is de herkenning van een zoektocht naar zin. Ik heb al veel opleidingen genoten, maar nog nooit zoiets degelijk.”
S.T. ,arts

“De opleiding heb ik als zeer nuttig ervaren in mijn werk als leerkrachtenbegeleider. De vele boeiende processen die ik geleerd heb, hebben me nog meer inzicht gegeven in mijn verhouding tussen leerlingen en leerkrachten en in mijn relaties in het algemeen. De training wordt gegeven door een integere lesgever die de inhoud zeer goed beheerst en waar er ruimte is voor dialoog, veiligeid en begrip.
Voor iedereen die het pad van zelfontplooiing wil bewandelen en op een degelijke manier anderen wil leren begeleiden beveel ik deze opleiding heel er gaan.”

Jan Fret, leerkrachtenbegeleider ondersteuningsnetwerk regio Mechelen

"Voor mij is het unieke en bijzonder waardevolle aan het PAVA-bewustzijnsmodel, dat in GEA ontwikkeld is, dat er ook aandacht wordt besteed aan alle weerstanden en overtuigingen die van invloed kunnen zijn. Een absolute aanrader. Een zeer mooi cadeau voor jezelf!"
Aida Khalili - Leefgroep begeleidster

"Deze opleiding heeft me veel zeer nuttige tools gegeven om in volle zelfvertrouwen aan de slag te gaan…ook om te veranderen van job. Zelf-Integratie, het PAVA-model en transpersoonlijke coaching zijn me daarbij het meest bijgebleven. In de opleiding werd ook rekening gehouden met de noden van de groep. Met deze opleiding voel ik me helemaal klaar om een positieve carriereswitch te maken.”
Tanja Wuyts, gemeenteambtenaar, coach binnen en buiten de organisatie

“Deze opleiding is een absolute aanrader. Ze was een belangrijke stap in mijn zelfontplooiing en heeft algemeen mijn bewustzijnsniveau zeker verhoogd. De vele tools, niet in het minst het PAVA-model, zijn onmiddellijk inzetbaar in de dagelijkse omgang, in elke professionele omgeving en voor de begeleiding van mensen op zoek naar wezenlijke antwoorden en naar meer geluk.”
Caroline Coutereel, coach en trainer

"Er is een zo’n enorm aanbod in boeken, blogs, vlogs, cursussen, studies en coachings modellen ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling, en er is een nog veel groter assortiment in allerlei therapieën en zelfhelp programma’s en materialen voor allerlei problemen, stoornissen en trauma’s....
Juist daarom vind ik het zo bijzonder dat Joost vanhove met zijn PAVA-bewustzijnsmodel een benadering heeft ontwikkeld die heel vlot eenvoudig je gedachten, gevoelens en patronen ontrafelt en je van nieuwe inzichten bedient.
Het is een heel erg praktische benadering, zonder veel gecompliceerde informatie.
Bovendien voelt zijn materie heel erg natuurlijk aan waardoor het heel gemakkelijk
toepasbaar is en je kan helpen je leven een andere wending te geven.
Als je je interne programmering kan aanschouwen, begrijpen en veranderen wordt alles anders.
De nieuwe perspectieven die je van Joost leert zijn een verrijking waarmee je je leven
direct in positieve zin kan beïnvloeden. Ik kan het iedereen ten zeerste aanraden."

Dyanne Thorn Leeson, ondernemer (shipbroker)