Marijke Charita

Na mijn basisopleiding als Licentiaat in de Economische Wetenschappen, de aanvullende lerarenopleiding en een master in de communicatiewetenschappen, begon ik aan het professionele leven in 2005. Al heel snel voelde ik dat ik handvaten nodig had om te leren omgaan met wat ik ervaarde in en rondom mezelf. Dankzij de opleiding tot Auctor - lichaamswerk (2009-2010) en de opleiding psychodynamica (2010-2016) begon mijn reis naar binnen. Ik bouwde een veerkracht op die me nog steeds helpt om stevig in het leven te staan op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Psychodynamica is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Nog steeds beïnvloedt deze opleiding de manier waarop ik de werkelijkheid ervaar.
Ik ben me steeds blijven bijscholen en volgde de opleidingen Psych-K® (2015-2016), Geweldloze Communicatie (2018-2019) en Kindertolk® (2019-2020). De jaartrajecten Intuïtief tekenen en schilderen (2016-2018) zorgen ervoor dat mijn creatieve kant ook zijn plaats krijgt.

Ik combineer deze persoonlijke trajecten met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als leidinggevende in de Brusselse openbare vervoersmaatschappij. In het bedrijfscircuit genoot ik de opleidingen Prosci Adkar Change Management® en projectmanagement. Het dagelijkse contact met bestuurders en het leiding geven aan verschillende teams helpt me om met mijn twee voeten stevig op de grond te blijven staan.

In mijn privéleven ging het pad van mijn echtgenoot en mezelf niet steeds over rozen. Toch mogen we binnenkort vieren dat we twintig jaar samen zijn en ondertussen het leven gegeven hebben aan twee zonen.

In 2019 werd de wens om mijn kennis en ervaringen rond het energie-werk te delen met anderen gerealiseerd: Ik vestigde ik me als energetisch consulent in de OTL groepspraktijk te Herent. Als consulente wil ik het persoonlijk en het professionele met elkaar in contact brengen. Het is immers geen of-of-verhaal, wél een en-en: met bezieling en in contact met jezelf in je privé- en professioneel leven staan.

Naast individuele begeleiding groeide de idee om mensen op te leiden en te helpen zelf hun weg te vinden in de energiepatronen van onze gedachten, gevoelens en gedragingen. In 2020 start ik als lesgever voor het eerste jaar psychodynamica.