Joost Vanhove

Joost Vanhove behoort tot de eerste generatie internationaal erkende NLP trainers in Vlaanderen. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in coaching, energiewerk, vormingswerk en in het geven van trainingen. In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek, Het Gouden Geschenk, over Zelf-Integratie, een procedé voor (zelf)coaching, ontwikkeld in GEA. In 2016 kwam zijn tweede boek uit, De Spiegel van Helder Bewustzijn, een handboek voor professionele begeleiders, gebaseerd op het door hem ontwikkelde PAVA-bewustzijnsmodel. In 2020 verscheen 'De Geluksmeter', de handleiding bij de Geluksmeter-app, gebaseerd op het PAVA-bewustzijnsmodel. Joost is ICF Professional Certified Coach en is hoofdtrainer van de GEA coaching opleiding (opgestart in 2002), die geaccrediteerd is door de International Coaching Federation.

Vanuit zijn passie voor holistisch bewustzijnswerk heeft Joost in al die tijd een waaier aan coaching tools ontwikkeld voor efficiënt en diepgaande bewustzijnsgroei, waaronder De Sleutel van Creatie, Directe Emotionele Release, Het Helend Gesprek, De 7 Generaties Healing, Zelf-Integratie en het PAVA-bewustzijnsmodel.

Het PAVA-bewustzijnsmodel vormt de synthese van de universele levenskunst, zoals ze vervat zit in heel uiteenlopende levensbeschouwelijke tradities. Dit model bevat tevens de nectar aan wijsheid van alle vrienden, collega’s en leraars die Joost in de loop van zijn levenstocht het meest geïnspireerd hebben.

Met zijn levenspartner, Els Van Hoogenbemt, richtte hij in 1990 Centrum GEA op, waarin ze tot op vandaag samen actief zijn. Vanuit een holistische visie brengt Joost in zijn werk als coach en trainer de verschillende wezenlijke aspecten van het menszijn samen: het rationele en het intuïtieve, het bewuste en het onbewuste, het cognitieve en het energetische, de eigenheid en de verbondenheid, het persoonlijke en het transpersoonlijke.