Reiki

Wat is Reiki

Het Japanse woord voor “universele levenskracht” is Reiki. Deze vorm van natuurlijk genezen is ontstaan in Japan, en bewerkstelligt harmonieherstel fysiek, emotioneel, en mentaal. Reiki wordt ook gebruikt als spiritueel pad naar je diepe kern. Bij Reiki-behandelingen worden de handen het kanaal waardoorheen de universele levensenergie vloeit en de ander aanraakt.

Reiki is oorspronkelijk in de 19de eeuw herontdekt in Japan als een manier om fysiek te genezen via aanraking met de handen. Algauw is het echter uitgegroeid tot een vorm van spirituele genezing en een levenshouding die universele spiritualiteit ademt. De energie van Reiki is zacht en liefdevol. Haar genezende kracht kan aangewend worden voor jezelf en ook voor de ander. Reiki verbindt zich gemakkelijk met andere vormen van genezen en wordt beoefend door allerlei mensen, ongeacht hun religieuze, filosofische of spirituele overtuiging.

Reiki-beoefening munt uit in eenvoud.

Resultaat

Je leert op een intuïtieve wijze contact te maken met de universele levensenergie in jezelf en in de ander. Je levenskwaliteit verbetert. Het harmonische evenwicht herstelt zich tussen lichaam en geest, waardoor genezing kan ontstaan op fysiek, emotioneel, mentaal of transpersoonlijk vlak.

Voor wie?

Reiki is bestemd voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist.

In het bijzonder richt Reiki zich tot allen die meer contact wensen met de universele levensenergie en die haar kracht verder willen manifesteren in hun dagelijks leven.

Reiki is geschikt voor mensen die genezing zoeken op eender welk vlak en hierbij zichzelf en hun familieleden en vrienden, willen behandelen, zonder een langdurige en gespecialiseerde opleiding te moeten volgen. Reiki is ook warm aan te bevelen als extra healingtechniek bij coaching of energetische begeleiding. De opleiding vormt dan ook een prima verdieping van het groeiproces en de healingtechnieken die je aangeleerd krijgt in de opleiding psychodynamica.

Reiki Meesters

Els Van Hoogenbemt en Joost Vanhove behoren tot die groep Reiki Meesters die zich inzetten om de kracht van Reiki in al zijn diepgang en zuiverheid door te geven. Zij werken daartoe met Reiki binnen het “Usui systeem van Natuurlijke Genezing”, in de lijn van Usui – Hayashi – Takata – Furomoto. Els en Joost zijn lid van de Reiki Alliantie, de beroepsorganisatie die de kwaliteit en zuiverheid van het Reiki beoefenen garandeert.

Individuele Reiki-behandeling

Individuele behandelingen zijn mogelijk in korte of lange sessies van één of anderhalf uur. Soms verdient het aanbeveling om in acute situaties een intensieve behandeling te krijgen in een reeks van vier behandelingen in vier opeenvolgende dagen. Op aanvraag kan ook Reiki op verplaatsing worden gegeven bij u thuis of in het ziekenhuis.

Neem contact!