Referenties

Referenties
Audit evaluaties
Onderzoek door VDAB
Getuigenissen

Op deze pagina vind je achtereenvolgens info over:

  1. Referenties
  2. Audit-evaluaties
  3. VDAB onderzoek van Centrum GEA
  4. Getuigenissen

1. Referenties

De voorbije decennia hebben heel wat organisaties beroep gedaan op GEA Training en Consulting voor individuele coaching van hun medewerkers, voor teambuilding en bijscholingen of training van een of meerdere van hun teams. Ter illustratie van het breed palet aan scholen, verenigingen en bedrijven dat kon rekenen op de ondersteuning van GEA Training en Consulting zetten we hier enkele voorbeelden op een rij:

Europese Commissie
NMBS
Amarant
Opera van Vlaanderen
Cel van schooldirecteurs Oost-Vlaanderen
Don Bosco College Zwijnaarde
Kom op tegen Kanker vzw
Vorming Plus
Burgerschool Roeselare
SEL zorgregio Gent
VDAB (creatie en uitwerken van trainingen)
Perfect+ Event productions
Markant (Gent, Sint Niklaas)
AG Insurance
Coach Café (Leuven en Brugge)
Imroder immobiliënvennootschap
Hogeschool Gent (opleiding onderwijzers)
Vesalius Hogeschool Gent (opleiding verplegend personeel)
Balint Artsengroepering Erpe-Mere
Stella Matituna College, Lede
Ministerie van Defensie, dienst opleidingen en trainingen
Pedagogisch begeleidingsdienst van de stad Gent
Ministerie van Welzijn en Gezondheid

2. Audit-evaluaties

De opleidingen van GEA Training en Consulting, een door de Vlaamse Gemeenschap geregistreerd opleidingsinstituut, halen een zeer hoge tevredenheidscore (tussen 94 en 96%) bij alle uitgevoerde onafhankelijke audits van de voorbije 20 jaren, uitgevoerd in opdracht van KMO Portefeuille. Als sterke punten noemen de ondervraagden tijdens deze audit o.a.: 'Het respect en de betrokkenheid', 'de deskundigheid en menselijkheid van de opleiders', 'de gemoedelijke, warme sfeer' en 'de goede ondersteuning'.

Enkele getuigenissen van cursisten die tijdens de anonieme audit bevraagd werden:
'Wat me opviel was het enthousiasme, de gedrevenheid en de motivatie waarmee de trainers kwaliteit leveren. Ze zijn professioneel en behandelen je met veel respect en vertrouwen.'
'De trainer was duidelijk, hij beheerste de stof. Door relevante voorbeelden, cases en 'praktijkopdrachten was er goede aansluiting bij de persoonlijke situatie.'
Mijn streefdoel was om als zelfstandig consulent te kunnen starten, wat ook gelukt is.'

'De cursus heeft me een ruimere kijk op de wereld gegeven. Ik heb geleerd om verbonden te zijn met mezelf én met de anderen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. De opleiding heeft me geholpen om in het dagelijks leven met beide voeten op de grond te staan.'

3. VDAB onderzoek van GEA Training en Consulting

Naar aanleiding van een intern kwaliteitsonderzoek binnen de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling werden enkele methodieken van Belgische bodem onder de loep genomen. Tijdens deze audit werd ook het PAVA-bewustzijnsmodel onderzocht, dat ontwikkeld is in Centrum GEA. Het doel was onder andere om na te gaan of het een degelijk en effectief coaching-model is. De VDAB is lovend over deze methode en schrijft onder andere in haar eindrapport hetvolgende:

_"Het is een intuïtief model, dat opgebouwd is uit een positieve benadering van jezelf, je eigen kunnen en draagkracht. Het is “inclusief”: het ambieert om te werken op je persoon als geheel. Actiegerichtheid maakt ook fundamenteel deel uit van het model… Deze methodiek is een algemeen ondersteunende coachingstechniek die een hefboom vormt voor de klanten om tot zelfbewustzijn te komen en in actie te geraken… Iedereen kan zelf met deze methodiek en de nieuwe inzichten aan de slag gaan.
Deze methodiek kan enerzijds bewust ingezet worden door de begeleider of door de persoon die begeleid wordt. Anderzijds kan de begeleider dit model gebruiken als gesprekstechniek, vertrouwd kader om elk gesprek aan te gaan (Cfr. STARR of GROW).” _

4. Een greep uit de vele getuigenissen van deelnemers aan een van de opleidingen of workshops:

“De GEA coaching opleiding raakt in alle opzichten de kern van wie ik ben. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn functioneren. Ik ben er niet alleen als mens enorm door gegroeid, maar vooral als coach en trainer heb ik deze opleiding als zeer verrijkend ervaren. Ze heeft me een grondige en stevige basis gegeven om mijn begeleidingswerk te verdiepen. “
Martine Verheye, coach en trainer bij VDAB

“Deze opleiding, die ik als heel bezield ervaren heb, is ongetwijfeld een van de beste investeringen die ik gedaan heb. Ik kan ze integraal aanwenden in mijn werksituatie. Warm aan te bevelen!”
Iris Mervillie, Consultant

"GEA voelt als thuiskomen. Ineen aangenaam kader word je liefdevol, attentvol begeleid in de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Alles gaat als vanzelf, spontaan. De materie wordt goed opgebouwd en overzichtelijk gebracht. In een mooie balans wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Ik voel me krachtiger, sterker, meer in mijn kern staan. Het is gewoon geweldig te merken dat je zo'n vooruitgang boekt in je persoonlijke groei. Echt een aanrader voor eenieder die op zoek is naar zichzelf, naar harmonie en vrede in zichzelf."
Loes Van Eynde

“Ik heb de opleiding als zeer verrijkend ervaren, zowel voor mijn persoonlijke ontwikkeling, als in mijn rol als coach. In deze cursus werden mij tools en technieken aangeleerd die mij als mens krachtiger gemaakt hebben en die mij sterk in mijn schoenen doen staan als coach.”
Marjan Braspenning, B-retreated

“Deze opleiding was voor mij een zeer mooie, waardevolle aanvulling op mijn werk als shiatsu therapeute en paardencoach. Het grote verschil met andere coaching opleidingen én de absolute meerwaarde van deze training is de grote aandacht die besteed wordt aan zelfinzicht en bewustwording. Een absolute aanrader voor iedereen die wil leren coachen met diepgang en niet louter vanuit techniek.”
Nele, shiatsu therapeute, paardentrainer en paardencoach, VZW Anima Luce

“Onder begeleiding van een ervaren trainer heb ik leren werken met een aantal heel waardevolle tools, zoals de sleutel van creatie, de logische niveaus en de future pace. En vooral het PAVA-bewustzijnsmodel is een heel stevige krachtbron in mijn leven geworden. Een sterk punt in de opleiding vond ik dat je eerst leert je aandacht voelbaar te verankeren bij jezelf om van daaruit in verbinding te gaan met anderen. Mijn verwachting is dat ik binnen het intern re-integratietraject van de FOD Justitie collega’s professioneel kan verderhelpen.”
Marijke Konings, ambtenaar FOD Justitie R.O.

"De Psychodynamica opleiding is zeer verrijkend en verruimend geweest, zeker ook op professioneel vlak. In mijn intense contacten op school met lectoren, studenten, externen, … is mijn zelfvertrouwen gegroeid. ik kan mij beter afschermen en bij mezelf blijven. Ik voel me krachtiger in mijn manier van zijn en doen. Ik heb ook geleerd om situaties meer lost te laten en in het moment aanwezig te zijn. In het algemeen voel ik me beter ‘in mijn vel’ zitten."
Frieda Scheirs, zorgcoördinator

“De inhoud van deze opleiding is heel waardevol voor iedereen die op een professionele manier in verbinding gaat met anderen. Een van de vele dingen die ik geleerd heb is om sterk contact te maken met anderen en om terzelfdertijd dicht bij mezelf te blijven. De lesgever heb ik als heel authentiek ervaren: hij doceert wat hij leeft en hij leeft wat hij doceert.”
Nel Creve, vroedvrouw, coordinator bio-teelt Ourobouros

“De wijze waarop Joost de opleiding brengt en heel ruim een thema kan uitdiepen is uniek. Vooral in de observaties en de persoonlijke feedback merk je Joost zijn oog voor detail. De zorg voor het proces van inleving in volle aanwezigheid en het volledig afstemmen op de cliënt gebeurt heel grondig. Ik ben dankbaar voor deze mooie reis die begeleid werd door een ervaren gids.”
Pascal Droogers, Trainer/Coach/Consultant bij PDCA

“Ik vond het heel boeiend om te ervaren hoe ook de stevige boost in mijn individueel proces van zelfontplooiing geïntegreerd is in de opleiding, met de oefeningen als hulpmiddel.”
Wim Coppieters, Loopbaancoach bij Alexander Calde

“De jaaropleiding was voor mij een schot in de roos. Deze prachtige, intense reis heeft mij zowel een grote sprong in mijn eigen ontwikkeling gebracht alsook onmisbare informatie en vaardigheden als coach. Deze opleiding biedt een schatkist aan effectieve, bewustzijnsverruimende processen waar de jarenlange en diverse ervaring van Joost uit straalt. Ik ben bijzonder dankbaar voor de waardevolle bagage die ik in deze opleiding heb meegekregen.”
Els Dejonge, holistisch coach

“Ik zocht al geruime tijd naar een degelijke holistische coachopleiding omdat ik naast mijn ervaring als loopbaanbegeleider een andere weg wou inslaan en meer verdieping zocht . Bij GEA heb ik deze gevonden! Ik had direct een gevoel van ‘thuiskomen’. Ik kwam terecht in een fijne groep en had een uitstekende leraar. Joost doet er echt alles aan om de kwaliteit hoog te houden en de verbinding tussen de groep te bewaren en te versterken. Het niet oordelend karakter, gewoon jezelf kunnen zijn en de liefde die je voelt zijn voor mij zeer belangrijke elementen. De combinatie van een eindeloze inzet en passie van Joost, zijn humor en het voortdurend streven naar kwaliteit, zorgen ervoor dat deze opleiding een echte aanrader is. Ik heb zeer veel geleerd! Dank je wel!!”
Caroline Golkonda, loopbaanbegeleider en coach bij HSP-COACH

_“Ik wilde de Coaching opleiding bij GEA in eerste instantie volgen om zelfzekerder te worden en om ten volle in mijn kracht te staan. Dit om nog meer te kunnen evolueren in mijn beroepsactiviteiten. Daarnaast wilde ik ooit een nieuwe richting inslaan, en mijn verzamelde kennis delen met de mensen om me heen. Door deze opleiding is deze ‘ooit’ heel dicht gekomen.
Na dit jaartraject voel ik me klaar om NU de ervaring te delen en anderen te inspireren om ook zelf dit sterke gevoel van vrijheid, kracht, vrede, vrijheid en geluk bij zichzelf te kunnen ontdekken.” _
Els Desintebin, zaakvoerder Desinto BVBA

“De opleiding heeft een erg grote verandering in mijn leven teweeggebracht. Ik voel me evenwichtiger en sta sterker in mijn schoenen. De cursus is effectief holistisch; zoveel meer dan de droge materie voorgekauwd krijgen en instuderen. Je leert gaandeweg jezelf beter kennen en je groeit enorm gedurende dat jaar.
Het gronden, contact maken met je lichaam, het gecenterd zijn en het perifeer bewustzijn leerden me mijn grenzen beter te bewaken. Dit is eigenlijk een must voor iedereen!
Je leert bij Centrum GEA mensen te begeleiden, te coachen, vanuit een erg open houding, zonder oordeel en met grote betrokkenheid. En dit steeds met behoud van je eigen grenzen.
Joost Vanhove is een heel bekwame docent, hij praat en handelt met veel kennis van zaken over erg uiteenlopende domeinen. Je voelt je ondersteund terwijl je doorheen de opleiding jouw unieke weg als coach zoekt én vindt.
Ik zou de cursus aanraden aan iedereen die graag een bewustzijnsverruimend proces wil doormaken. Aan iedereen die ervoor open staat te groeien en een nog ‘betere’ versie van zichzelf te worden.”

Aurélie Huygens, Juriste, coach en bemiddelaar

“De cursus heeft me diep geraakt. Er wordt nooit afgebroken, er wordt altijd vertrouwen gegeven om het eigen evolutieproces te kunnen ont-dekken. Naast de vele boeiende coachingsprocessen, zoals het PAVA-model en Zelf-Integratie, zijn me het werken met de 3 grote taboes (dood, seks en geld) erg bijgebleven.
In deze opleiding heb ik geleerd om te helpen zonder te helpen. Door gewoon te zijn en toe te laten, te observeren en weer toe te laten en om van daaruit te reageren. De training heeft me ongelofelijk verrijkt om een brede scala aan mogelijkheden paraat te hebben om bij anderen helderheid te brengen, met respect voor mezelf en voor de ander.’
Een warm aan te bevelen opleiding!”

Daniella Van Gelder, personal style consulente, energetisch consulent in healingtechnieken

“Dit is een opleiding die voor mij veel dieper reikt dan wat de naam doet vermoeden. In de loop van de opleiding wordt continu een klare spiegel voor zelfreflectie voorgehouden. Daardoor maak je grote sprongen in bewustwording, met blijvende positieve veranderingen in je dagelijkse leven als gevolg. In deze opleiding zit de balans tussen theorie en praktijk heel goed. De veelheid aan bewustzijnsverruimende interventies en processen, die je aanleert is een groot pluspunt. Bijvoorbeeld de methode van Zelf-Integratie, een techniek waarin een waaier aan verschillende invalshoeken samengebundeld zijn tot één zeer krachtige oefening, die je effectief helpt om in het reine te komen met je verleden.”
Isabelle Lemahieu, zaakvoerder immobiliënvennootschap

“Deze cursus is volledig wat ik ervan verwacht had...en meer. Door de uitgebreide en diverse inhoud heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en is mijn persoonlijke ontwikkeling versneld.”
De Mesmaeker, bedrijfsleider

“Deze opleiding voelt als thuiskomen. Het is een synthese van wat ik weet uit mijn opleiding als arts. Het is de herkenning van een zoektocht naar zin. Ik heb al veel opleidingen genoten, maar nog nooit zoiets degelijk.”
S.T. ,arts

“De opleiding heb ik als zeer nuttig ervaren in mijn werk als leerkrachtenbegeleider. De vele boeiende processen die ik geleerd heb, hebben me nog meer inzicht gegeven in mijn verhouding tussen leerlingen en leerkrachten en in mijn relaties in het algemeen. De training wordt gegeven door een integere lesgever die de inhoud zeer goed beheerst en waar er ruimte is voor dialoog, veiligeid en begrip.
Voor iedereen die het pad van zelfontplooiing wil bewandelen en op een degelijke manier anderen wil leren begeleiden beveel ik deze opleiding heel er gaan.”

Jan Fret, leerkrachtenbegeleider ondersteuningsnetwerk regio Mechelen

“Een absolute aanrader. Een zeer mooi cadeau voor jezelf!
Deze opleiding heeft me veel zeer nuttige tools gegeven om in volle zelfvertrouwen aan de slag te gaan…ook om te veranderen van job. Zelf-Integratie, het PAVA-model en transpersoonlijke coaching zijn me daarbij het meest bijgebleven. In de opleiding werd ook rekening gehouden met de noden van de groep. Met deze opleiding voel ik me helemaal klaar om een positieve carriereswitch te maken.”

Tanja Wuyts, gemeenteambtenaar, coach binnen en buiten de organisatie

“Deze opleiding is een absolute aanrader. Ze was een belangrijke stap in mijn zelfontplooiing en heeft algemeen mijn bewustzijnsniveau zeker verhoogd. De vele tools, niet in het minst het PAVA-model, zijn onmiddellijk inzetbaar in de dagelijkse omgang, in elke professionele omgeving en voor de begeleiding van mensen op zoek naar wezenlijke antwoorden en naar meer geluk.”
Caroline Coutereel, coach en trainer