ICF postgraduaat voor GEA coaches

Hoe word je een ICF gecertificeerd coach?

De 3 opleidingsdagen

Deze opleiding is bedoeld voor GEA coaches die voor 2022 afgestudeerd zijn en die geïnteresseerd zijn om ICF gecertifieceerd coach te worden. Je wordt in deze postgraduaat module ondergedompeld in de achtergrond, de werking en de principes van de International Coaching Federation. Je leert systematisch coachen volgens de 8 ICF coaching competenties. Aan de hand van de 'ICF markers', heel specifieke coaching sub-vaardigheden, leer je bij jezelf en bij anderen herkennen in welke mate een coaching sessie beantwoordt aan de standaard van een integere en professionele begeleiding. In deze extra module raak je ook vertrouwd met alle aspecten van de ICF Ethische Code. Je leert haarscherp onderscheiden wanneer een coach iets doet of zegt tijdens een sessie, dat niet ethisch verantwoord is.

Supervisie-bijeenkomsten

De supervisie-bijeenkomsten zijn een belangrijk onderdeel van deze opleding. Daarin doet elke cursist om beurten een coachingsessie met iemand van buiten de opleiding. De trainer observeert nauwgezet het ganse verloop van de sessie en geeft nadien specifieke feedback over elk aspect van de coachingsessie.

De supervisie-bijeenkomsten doen we in kleine groepjes van maximaal 4 personen. In de loop van zo'n supervisie-bijeenkomst doe niet alleen jij een oefen-coaching met feedback, maar je observeert ook je collega's en je hoort de feedback die zij krijgen. Daardoor leer je veel bij tijdens deze onmisbare supervisies. De observatie van je mede-cursisten, inclusief de feedback die zij krijgen, zijn ook belangrijke leermomenten. Reken voor die supervisie-bijeenkomsten op een 4-tal extra dagdelen (van 4 tot 5 uur). In deze module krijg je de nodige info om je voor te bereiden op je ICF erkenning als coach (o.a. over hoe je een potfolio met je coachingervaring opbouwt).

Mentor-coaching

Als onderdeel van deze module krijg je ook 3 uur mentor coaching, waarbij je begeleiding krijgt over het opbouwen of tranformeren van je coachingpraktijk. In die mentor-coaching word je ook begeleid in het concreet toepassen van de ICF competenties.